Geleceğimiz 10 bin dolara mahkum olmak istemiyor

2020-11-03

Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, iyi iş fikri olan genç girişimcilere sahip Türkiye’de ortalama 10 bin dolar kişi başına düşen gelirin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Özden, Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin birçoğundan daha zengin bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, “Bu tabloyu girişimciler değiştirecek. GED olarak bu sürece katkı sağlamaya, hızlandırmaya talibiz” dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı, Habitat/Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve GED işbirliğiyle Adana Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ‘Melek Yatırımcılık ve Mentörlük Bilgilendirme  Semireri’nin açılışında konuşan Özden, son 5 yılda çeşitli kurumlar tarafından 300 bin kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini söyledi. Bu rakamın farkındalık oluşturulması bakımından önemli olduğuna dikkat çeken GED Başkanı Esra Özden, ancak günün sonunda kaç başarılı girişimin ya da markanın çıkarılabildiğine bakılması gerektiğini söyledi.

Eğitim alan 300 bin kişinin yüzde 5’lik bölümünün girişimde bulunduğunu, bu oranın arttırılması gerektiğini anlatan Özden, yapılması gerekenin etkin çalışan bir ekosistem olacağını söyledi.

 

Üç ay önce kurulan GED’in girişimciliğin geliştirilmesi kapsamında tüm kişi ve kurumları bir çatı altında toplamayı hedeflediğini belirten Özden, “Katma değeri yüksek üretim ve hizmet içeren bir iş fikrine sahip girişimci GED’li olacak. Bu girişimcimizi havuzumuzda yer alan doğru mentörlerle buluşturacağız. Melek yatırımcılarımız bu iş fikirlerinin finansörü olacak. Kurum Temsilcileri Kurulumuzda yer alanlar da bu girişimcilerin projelerini teşviklendirerek destek olacaklar. Amacımız öncelikle Çukurova’dan dünya markaları çıkarmak olacak” diye konuştu.

 

ÇKA DESTEK VERECEK

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu da ajans olarak bölgede girişimciliğin geliştirilmesine yönelik her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, “Yeni dönem çalışma programımızın en önemli bölümünü bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi oluşturuyor. Bu çerçevede GED’in kurulmasını önemsiyoruz. Bizim bu alandaki desteklerimizin sahada doğru girişimlerle buluşması durumunda başarı sağlanacak” dedi.

Çok sayıda girişimci, mentör ve melak yatırımcı adayının katıldığı ‘Melek Yatırımcılık ve Mentörlük Bilgilendirme  Semireri’nde Habitat-Uluslararası Girişimcilik Merkezi Direktörü Başak Saral, Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan ve Mentors Network Turkey Başkanı Mehmet Onarcan bilgi verdi. Seminerde ADASO Genel Sekreteri Bora Kocaman, ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, önceki dönem Adana Milletvekilleri Kemal Sağ, ve Sadullah Kısacak da hazır bulundu.

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/ged\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}