Girişimcin kadar zenginsin

2020-11-03

Adana Hacı Sabancı Organize Bölgesi (AHOSB) Başkanı Bekir Sütçü, ekonomilerde gelişmeyi sağlayacak en önemli unsurun iyi iş fikri olan girişimci olduğunu söyledi.

 

“Bugünün dünyasında finanstan pazara her şeye ulaşabilmek zor değil. Akılcı, girişimci ruhlu insan kaynağı olan lider olabiliyor. Girişimcin ne kadarsa o kadar zenginsin” diyen Başkan Sütçü, “Adana’da girişimciliğin gelişmesine katkı sağlayacak her kişi ve kurumun yanındayız” dedi.

 

Girişimcilik Ekosistemi Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini AHOSB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ağırlayan Başkan Sütçü, “Adana olarak Türkiye’nin en güzel OSB’lerinden birini bünyemize kazandırdık. Bölgemiz avantajlarıyla diğer OSB’leri kıskandıracak nitelikte. Daha fazla girişimciyi, daha fazla yatırımcıyı bünyemize kazandırmak için altyapımızı sürekli geliştiriyor, OSB’mizi büyütüyoruz” diye konuştu.

 

Girişimcilik Ekosistemi (GED) Başkanı Esra Özden de Adana Hacı Sabancı OSB’nin Adana’nın en değerli hazinesi olduğuna vurgu yaparak, “Kent ekonomisinin son 20 yılında gurur duyulacak en önemli eser OSB’miz oldu. Kurucularına, bugünkü yöneticilerine minnet borçluyuz. Buradaki hemen hemen her fabrikada bir başarı öyküsü yazıldı. Girişimci olmak isteyene ‘Adana OSB’yi iyi oku’ dememiz kafi.  Girişimcilik ekosistemini etkin çalıştırarak Adana’nın ve ülkemizin büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

GED Yönetim Kurulu Üyeleri Aysel Eyüpoğlu, Tezcan Altınordu’nun da katıldığı ziyarette AHSOSB’den  Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kaya, Denetim Kurulu Üyeleri Hilal Aksöz, Mustafa Fidan, Bölge Müdürü Mustafa Keskin de hazır bulundu. 

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/ged\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}