İcatçı her girişimciye en az bir mentor

2020-11-03

Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) girişimci adaylarına mentor atama uygulaması başlıyor. GED Başkanı Esra Özden, iş hayatının başarılı yöneticileriyle genç girişimcileri internet üzerinden buluşturacak bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 

Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin ilk mentorları Adana’nın en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Kastamonu Entegre’de incelemelerde bulundu. Aralarında Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan’ın da mentor olarak katıldığı toplantıda konuşan GED Başkanı Esra Özden,  girişimci adaylarına mentor atamaya başladıklarını söyledi. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen eğitimde 27 yöneticinin mentor sertifikası almaya hak kazandığını anlatan Özden, “Bölgenin girişimcilik ekosistemini çalıştırmaya başladık. İnovatif iş fikri olan gençlerimizi iş hayatının başarılı yöneticileriyle buluşturuyoruz. Onların birlikte iş kurma ve iş geliştirme çabalarına melek yatırımcılar ve kurumlar da destek verecek. Hedefimizde Çukurova Bölgesi’nden dünya markaları çıkarmak var” dedi.

 

MENTOR SAYISI ÇOĞALIYOR

Önümüzdeki günlerde Çukurova Kalkınma Ajansı’nın gerçekleştireceği eğitimle bölgede mentor sayısının çoğalacağını anlatan Özden, “Genç girişimcilerin yetişmesi, katma değeri yüksek girişimlerin çıkması için gönüllü olan mentorlara teşekkür ediyorum. İşlerinden, kendilerine ve ailelerine ayıracakları zamandan fedakarlık yaparak girişimcilere rehberlik yapan bu arkadaşlarımız, Türkiye’nin güçlü geleceğine katkı sağlıyor” diye konuştu. Mentor ile mentee’yi yani girişimci adaylarını internet üzerinden  bir araya getirecek sistem üzerinde de çalıştıklarını ve kısa sürede faaliyete geçireceklerini anlatan Özden,  ekosistemin çalıştırılması kapsamında destek veren Kastamonu Entegre gibi GED’in kurumsal üyelerine teşekkür etti.

 

13 MİLYON AVRO EK YATIRIM

Mentorlere ev sahipliği yapan Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan da Türkiye’nin katma değeri yüksek, icatçı yatırım ve markalara ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

 

GED Mentorları’na bilgi veren Turan, MDF, MDFlam, evogloss, akrilik panel ve laminat parke üretilen fabrikanın grubun 13 tesisinden biri olduğunu söyledi. Turan, tesislerde kurum içi girişimciliğe önem verildiğini hatırlatarak, “Sürekli inovatif ürünler üzerine yoğunlaşıyoruz. Amacımız üretimde katma değeri yükseltmek.

 

Bu çerçevede yıl içerisinde Türkiye’de ilk kez 40x40 parke üretimi yapacağız” dedi.

420 kişinin istihdam edildiği Adana tesislerinde üretimin yüzde 15’inin ihraç edildiğini, bu alanda hedefin yüzde 25 olduğunu belirten Turan, “Grup bünyesinde 93 ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor.

 

Hem yurtiçi hem yurt dışı Pazar etkinliğimiz artırma çerçevesinde bu yıl Adana tesislerimizde 13 milyon avro ek yatırım ve yüzde 5 istihdam artışı sağlayacağız” dedi.

GED Başkan Esra Özden,  ilk mentorlar arasında yer alan Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan’a teşekkür plaketi sundu. 

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/ged\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}