İlk mentorlar sertifika aldı

2020-11-03

Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin düzenlediği ‘Mentor Yetiştirme Eğitim’ne katılan işadamları, profesyonel yöneticiler ve akademisyenler sertifikalarını aldı

 

İnovatif ve katma değeri yüksek iş fikirleri olan girişimci adaylarını, metor, melek yatırımcı ve destek kurumlarıyla buluşturarak markalar çıkarmayı hedefleyen Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) ilk mentorları sertifikalarını aldı. ‘Mentor Yetiştirme Eğitimi’ başlıklı çalışma, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) desteğiyle gerçekleşti. Aralarında iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerin bulunduğu 30 kişinin mentor sertifikası aldığı törende konuşan GED Başkanı Esra Özden, “Yola dünya markaları çıkarmak için çıktık. Tarih yazmak istiyoruz” dedi. Özden, Türkiye’de ilk kez bir bölgenin, girişimcisini yetiştirmek için organize olduğunu kaydetti.

 

KENDİLERİNDEN SÖZ ETTİRECEKLER

Esra Özden, “İş dünyasının ve üniversitelerimizin başarılı temsilcileri, girişimcilere rehberlik yapmak için gönüllü oldu. Bir taraftan yenilikçi iş fikri olan gençlere girişimcilik eğitimi veriyor, diğer taraftan onlara mentor ve melek yatırımcı hazırlıyoruz. Kurumlarımızın desteğini alan bu teşebbüsümüzün sonunda ülke ve dünya çapında adından söz ettiren girişimcilerimiz olacak” diye konuştu. Daha sonra House of Human Koçluk Eğitim Danışmanlık A.Ş. Kurucu Ortağı Nuri Murat Avcı tarafından verilen eğitimde mentor adaylarına etkin dinleme, güçlü soru sorma, geri bildirim, iş modelleme gibi konularda bilgi verildi. Eğitim, Seyhan Otel’de gerçekleştirildi.

 

NASIL YARARLANILACAK?

GED’in çalışmasında, İnovatif iş planı GED kurullarınca uygun bulunan girişimciye uygun mentor veya mentorlar atanacak. İş fikrini mentorları desteğiyle yatırımcıya sunulabilir hale getiren girişimciye melek yatırımcı bulunması konusunda da yardımcı olunacak. GED Başkanı Esra Özden, çalıştırılan ekosistem çerçevesinde KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansı ve  yerel yönetimlerden destek alınacağını kaydetti. Özden, Çukurova’nın verimli topraklar, güçlü sanayi yapısına en değerli katkıyı artan girişimcilik ruhunun sağlayacağını söyledi. 

 

 

İŞTE GED’İN İLK MENTORLERİ

Alper Tansuğ, Aysel Eyüpoğlu (Sönmezler Tarım), Barış Avcı (Kobigem Danışmanlık), Dilem Öcal (Adana İş Geliştirme Merkezi), Ergin Turan (Kastamonu Entegre), Esra Özden (Entermin Ltd), Füsun Eminoğlu, Gülçin Soytürk (GDS Danışmanlık), Gürtan Ergene (Oxi Enerji Ltd.), Hanife Körünoğlu (BH Tekstil), İbrahim Celal Çelebi, Doç Dr. İbrahim Efe Efeoğlu, Kaan Kozacıoğlu (Temsa), Kazım Aktaş (Defnet Bilişim), Levent Yamaç (Yamaç Ambalaj), Yrd. Doç. Dr. M. Ali Burak Nakıboğlu, Mehmet Tüfekli, Mehmet Uluğtürkan (Refleks Gazetesi), Dr. Müjde Doğan, Prof. Dr. Nazan Koluman, Osman Demirkol (Kasem Danışmanlık), Özlem Tör (Ateş Turizm), Şahin Mangtay (Mazlum Boru), Tezcan Altunordu, Utku Tansuğ (Go Adana), Ümit Özer Akyıldızlar (Teknomedikal) ve Yusuf Cenk Dağsuyu (Beta Transformatör).

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/gedorgtr\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}