GED, ‘Maker Kültürü’nü geliştirecek yasal düzenleme istedi

2020-11-03

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, başarılı markaların şirketlerinde ‘Maker’ kültürü geliştirdiğini, Türkiye’deki firmaların da bu yönde çalışma yapması gerektiğini söyledi. ‘Teknoloji ile kendin yap’ anlamına gelen ‘Maker’ çalışmaları kapsamında inovatif ürün çıkışının hızlandığını belirten Özden, ekonomi yönetiminden ‘Marker’ bölümü açan şirketlerin teşvik edilmesine yönelik düzenleme istedi.

 

GED Başkanı Esra Özden ve GED Yönetim Kurulu Üyeleri Temsa’nın açtığı Maker Lab’ta incelemelerde bulundu. Temsa çalışanlarının gönüllü olarak katılabileceği otomotiv sektöründeki yeniliklerin merkezi olacak laboratuvarı beğendiğini belirten Özden, “Türkiye sanayisini geliştirecek, icatlar çıkaracak, ihracat kilogram bedelini yükseltecek çalışmalar arasında maker kültürünü geliştirecek bu merkezler büyük önem taşıyor. Bu merkezlerde harcanacak kaynağa ekonomi yönetimi destek olmalı. Gıdadan otomotive, tekstilden makineye her sektörün maker merkezine sahip şirketlerine destek olduğumuzda teknolojide söz sahibi ülke olmamız kolaylaşacak” dedi.

Temsa Ar-Ge Direktörü İbrahim Eserce, Teknoloji Müdürü Burak Onur, Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, Yenilikçilik ve Girişimcilik Sorumlusu Pınar Türkmen’in hazır bulunduğu ziyarette Temsa Maker Lab’ın çalışmaları hakkında bilgi verildi. Temsa Ar-Ge Direktörü İbrahim Eserce, Temsa Maker Lab’ın tüm çalışanların özgürce teknolojik fikirlerini deneyip hayata geçirecekleri bir ortam sağlandığını söyledi.

 

HER ÇALIŞAN POTANSİYEL MAKER

Oluşturulan laboratuvarın otomotiv sektöründeki yeniliklere hız kazandıracağını belirten Eserce, “Hayal ettiğini faydalı ürüne dönüştürenlere maker diyoruz. Temsa’nın her bölümünde bu sürece destek verecek arkadaşlarımız var. Bu merkezle çalışanlarımızın maker kültürüne adapte olmasını, yeni teknolojileri test etmeyi, akıllı fabrika sürecimizi hızlandırmayı ve otomotiv sektörüne bu yönde öncülük etmeyi hedefliyoruz. Üyesi olduğumuz GED’in bu yöndeki çalışmalarında da işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

GED’in Temsa Maker Lab ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyeleri Aysel Eyüpoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu ve Tezcan Altunordu da hazır bulundu.

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/gedorgtr\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}