İcat çıkarana patronluk eğitimi

2020-11-03

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), yenilikçi bir iş fikri olan 30 gence KOSGEB işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verecek. GED Başkanı Esra Özden, kursa kabulde inovatif ve katma değeri yüksek iş fikri şartı aranacağını söyledi

 

Girişimci adayı, mentor, melek yatırımcı ve kurumları bir araya getirerek girişimciliğin geliştirilmesine katkı sağlayan Girişimcilik Ekosistemi Derneği, yenilikçi ve katma değeri yüksek iş fikri olan gençlere KOSGEB işbirliğiyle eğitim verecek. Eğitimin benzerlerinden farkı, sadece yeni bir iş fikri olan, katma değeri yüksek mal v e hizmet üretmeyi planlayan gençlerin kabul edilmesi olacak.

KOSGEB ve GED işbirliğiyle gerçekleştirilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin protokolü GED Başkanı Esra Özden ve KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen tarafından imzalandı.

 

GED Başkanı Esra Özden, girişimci sayısını artırırken öncelikle niteliğe önem verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’yi ilk 10 büyük ekonomi arasına taşıyacak hamlenin ancak inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesiyle sağlanabileceğini belirten Özden, “Üniversitelerimizin son sınıflarında iş hayatına girişimci olarak başlamak isteyen gençlerimiz var. Bu gençlerin icat, yenilik ve katma değer içeren iş fikirleri dikkat çekiyor. Gerçekleştireceğimiz eğitim programının hedefi bu iş fikirlerinin hayata geçirilmesini kolaylaştırmak olacak. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayacak gençlerimizi takip edeceğiz. Onları girişimci koçlarıyla, iş planlarını melek yatırımcılarla buluşturacağız. Bu eğitim için özel olarak, KOSGEB’in müfredatına ek dersler konulacak, kursiyerleri de mülakatla seçilecek. Daha önce yapılmış ya da katma değeri düşük işlere değil, yenilikçi ve yüksek katma değer yaratacak projesini hayata geçirmek isteyenler kabul edilecek. Bu yönleriyle Türkiye’de ilk ve örnek bir eğitim olacak ” dedi.

 

KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen de inovatif ve katma değeri yüksek üretim içeren iş planı olan girişimcilere kurumun her programda pozitif ayrıcalık sağladığını belirtti.

 

13-16 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ Prof. Dr. Emin Güzel  verecek. Eğitimde başarılı olan kursiyerler aldıkları belgelerle KOSGEB’in 50 bin TL’lik hibe ve 100 bin TL’lik kredi desteğinden yararlanabilecek.

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/ged\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}