Türkiye girişimcilerle yükselecek

2020-11-03

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin yükselişinde en önemli kesimin girişimciler olacağını söyledi

 

Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Demirtaş, “Üretimi, istihdamı, ihracatı, vergiyi, markayı girişimci sağlıyor. O zaman hedefimiz nitelikli işler çıkaran başarılı girişimci sayımızı artırmak olmalı. Adana’da girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik bir sivil toplum kuruluşunun faaliyette olması bu şehrin girişimcilik yönünden de zengin olduğunu gösteriyor” dedi.

 

YENİ YATIRIM VE MAKALAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

GED Başkanı Esra Özden de derneğin yapısı ve hedefleri itibariyle Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Girişimci adaylarını, mentörler, melek yatırımcılar ve girişimciliğin gelişmesine yönelik görev üstlenen kurumlarla bir araya getirerek yeni yatırım ve markalara sahip olmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde başarılı sonuçların alındığı girişimcilik ekosistemini ülkemizde de etkin olarak çalıştırmaya katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

GED Başkan Yardımcısı Barış Avcı da üniversite eğitimi sonrası kamu ya da özel sektör çalışanı olmak istemediğini, tercihini kendi işini kurmaktan yana kullandığını belirterek, “Her yıl binlerce üniversiteli işsizimiz oluyor. Tamamını kamuda ya da özel sektörde istihdam edebilmek mümkün değil. Benim gibi kendi işinin patronu olmak isteyenler var; ama yol gösteren, destek olan bu yönde toparlayıcı bir kurum yok.

 

O yüzden zaman ve kaynak çoğu zaman boşa gidiyor. GED geliştirdiği projelerle girişimci adaylarının en gözde kurumu olacak. Bugün ithal ettiğimiz makineyi üreten, ürettiği gibi ihraç eden bir şirkete sahip oldum; ama zorlu bir süreçten geçtim. Yeni girişimcilerin bu süreci GED’le daha hızlı geçmesini arzu ediyoruz. Onun için bu dernekteyiz” ifadelerini kullandı.

GED Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Burak Nakiboğlu ise uzun yıllardan beri girişimcilik üzerine gerçekleştirdiği çalışmaları girişimciler ve iş dünyası temsilcileriyle paylaşmayı hedeflediğini kaydederek, “Başta Çukurova Bölgesi olmak üzere nitelikli girişimciler ve markalarımızın çoğalması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Ziyarette GED Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Uluğtürkan, Tezcan Altınordu ve Ümit Akyıldızlar da hazır bulundu.

İŞ FİKRİ OLAN GENÇLER ADANA'DA BÜYÜYECEK
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, “İnovasyona, katma değeri yüksek üretime ve markaya yönelik iş fikri olan gençlerimize sahip çıkarak bu kenti büyüteceğiz” dedi.
Potansiyeli girişimciler harekete geçirecek
Adana Ticaret Borsası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Çukurova’nın potansiyelini büyütecek esas unsurun girişimciler olacağını belirterek, “Gençlerimizi kendi bölgesinde başarılı girişimciler olarak yetiştirir, burada markalar çıkarmalarını sağlarsak büyümemiz hızlanacak” dedi.
“Girişimciye her kurum sahip çıkmalı”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş fikri olan girişimciye bir ya da birkaç kuruluşun değil, ilgili her kurumun destek vermesi gerektiğini söyledi.
{"type":8,"message":"Undefined index: REQUEST_SCHEME","file":"\/home\/ged\/htdocs\/ged.org.tr\/App\/Main\/Views\/news-details.php","line":8}